Сила молитви: наука довела, що розмова з Богом зміцнює вас фізично

Давайте це з’ясуємо.

У християнських колах люди часто кажуть одне одному: «Я буду молитися за тебе!».

Але християн часто критикують за віру в Бога і за довіру надприродному цілителю таких важливих речей, як їх здоров’я.

Вони хочуть молитися одне за одного. А все тому, що ще з прадавніх часів живе одна проста істина: молитва здатна багато чого змінити.

Можна посилатися і на Святе Письмо, і на особистий досвід друзів, сім’ї або свій, щоб підтвердити силу молитви.

Це змушує замислитися. Чому значна частина населення критикує християн за те, що вони моляться, коли це здається настільки ефективним?

Давайте звернемося до наукових даних, щоб дізнатися, які дослідження проводилися щодо молитви і здоров’я.

Ми виявили таке: хоча наука не може довести існування Бога, наукові дослідження свідчать, що молитва діє.

Сам процес має корисні фізіологічні наслідки.

Молитва, дуже схожа на медитацію в буддизмі або концентрацію на дихальних техніках в йозі, змушує розум і тіло зосередитися на єдиних фокусних точках, які заспокоюють розум і душу, знижують рівень кортизолу і дають безліч інших психологічних переваг.

Мерилін Шлітц, доктор філософії і лектор в Гарварді, каже:

«Для мене очевидно, що існують позитивні зв’язки між релігійною і духовною практикою і наслідками для здоров’я в різних умовах».

Дослідники з Фонду спадщини сказали:

«У нас є логічна причина, через яку релігія може впливати на психологічний стан, поведінку, а також здоров’я».

Отож, молитва корисна – це щонайменше. Фактично, «в 2019 році 101 медична школа включає духовний розвиток пацієнтів в свої навчальні програми, в порівнянні з 17 в 1995 році».

Хоча дослідники можуть оскаржувати думку про те, що Бог відповідає на молитву, багато з них не заперечують, що вона може позитивно вплинути на життя людей.

Звичайно, суперечки про існування Бога триватимуть безкінечно, але з молитвою, схоже, все вже з’ясувати (вірогідно до наступних досліджень).

А ви відчували будь-які поліпшення після молитви?

Залиште свій коментар

коментарів

Пов'язані статті

Back to top button
Close